Burgemeester Snijders van Hardenberg wil Tesla naar de regio lokken

Burgemeester Peter Snijders van Hardenberg wil zich inzetten om de producent van elektrische auto's Tesla te verleiden de Europese fabriek in de regio Hardenberg te vestigen. Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Snijders zei daarover: "Zou het in het kader van duurzaamheid en economie niet een geweldige ambitie zijn om de Tesla fabriek te laten landen in het Vierkant voor Werk gebied van Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg?"

Kapers op de kust

Snijders zei dat hij een aantal Duitse gemeenten en de Euregio in wil betrekken. Of de wens van Snijders kans maakt is niet bekend. Er zijn wel kapers op de kust. RTV Noord meldt dat ook Groningen en de Duitse regio Emsland op Tesla azen. 

In zijn nieuwjaarstoespraak roemde Snijders de gemeente Hardenberg die in Overijssel koploper is als het gaat om de verkoop van bedrijfsgronden.

Ook woningbouw in de lift

Ook de woningbouw zit in de lift. Voorbeeld is daarvan volgens de burgemeester de nieuwe ontwikkeling in Dedemsvaart. Daar wordt op de markt een woonwinkelcomplex gebouwd. Het besluit werd op de valreep van 2016 bekend. 

Hardenberg blijft groeien memoreerde Snijders. Voor het eerst in de geschiedenis is de gemeente de grens van 60.000 inwoners gepasseerd. 

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg tesla Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren