nieuws

Tbs voor vrouw uit Deventer die op haar man schoot met jaar verlengd

Rechtbank Overijssel in Zwolle
Rechtbank Overijssel in Zwolle © RTV Oost / Jolande Verheij
De tbs voor een vrouw uit Deventer die in 2008 haar ex-man en haar oudste zoon die bij hem in de auto zat, beschoot, is met een jaar verlengd. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten.
De man zat bij de school van zijn kinderen in zijn auto te wachten toen zijn ex Margrietha G, met wie hij ruzie had, zes kogels op hem afvuurde.
De man en de zoon overleefden de aanslag. De vrouw, zei dat ze niet wist dat haar zoon ook in de auto zat. Margrietha G. werd veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging. 

Stoornis onder controle

Die tbs is nu met een jaar verlengd. De rechtbank heeft bij die beslissing onder meer een onderzoeksrapport meegenomen waarin staat dat G. een zwakbegaafde vrouw is bij wie een psychotische stoornis is vastgesteld. Die stoornis is onder controle door medicatie. De vrouw zal vanwege haar verstandelijke beperking en psychische kwetsbaarheid altijd een vorm van begeleiding nodig houden. 
De advocaat van de betrokkene pleitte voor het niet verlengen van tbs omdat de vrouw veel heeft geleerd en sterker is geworden. Dat bleek onder meer recent na het overlijden van haar vader. Hoewel er een terugval werd verwacht, vroeg de vrouw om hulp en kreeg die ook. 

resocialisatierapport

Hoewel tbs met een jaar werd verlengd, vroeg de rechter Reclassering Nederland binnen drie maanden met een actueel resocialisatierapport te komen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.