nieuws

Geschorste penningmeester huurders Goor: 'onschuldig en niets te verbergen'

"Ik heb niets te verbergen en geen geld gestolen uit de huurders-kas in Goor. Waarom zou ik. Bedrog komt toch uit." Daarmee reageert de geschorste penningmeester Wilco Wijnen op de beschuldigingen aan zijn adres over verduistering van gelden.
Wel erkent hij al acht jaar financiële problemen te hebben. "Maar daar lig ik niet van wakker.", aldus Wijnen. Toch blijft hij volhouden met de verduistering van ruim 23.000 euro uit de huurderskas niets te maken te hebben.

Politie mag gerust komen

"De secretaris kwam bij mij dat de kas leeg was. Dat zal, maar ik heb geen idee hoe dat kan. Wel klopt het dat ik met de bankpas van de rekening van de huurdersvereniging tijdens schoolfeest bierpenningen heb gekocht voor mezelf. Het gaat dan om zo'n honderd euro, maar dat bedrag wilde ik aan het einde van het jaar terugbetalen."
Zover kwam het niet, want inmiddels kan Wijnen niet meer bij de bankrekening. De politie is inmiddels een onderzoek begonnen naar de verduisteringspraktijken. Wijnen: "De politie mag gerust bij mij komen. Ik ga niemand uit de weg. Nee, het is op dit moment geen pretje, maar het overkomt mij."

Een best bedrag

Directeur Allersma van de woningbouwvereniging Viverion waaronder de huurdersvereniging valt, hoort op van de hoogte van de 23.000 euro die niet verantwoord kan worden. "Dat is een best bedrag. Ik vind dat de gehele huurdersvereniging verantwoordelijk is", reageert de Viverion-baas. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.