nieuws

Burgemeester Strien Olst-Wijhe introduceert jeugdcompliment op nieuwjaarsreceptie

Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe
Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe © RTV Oost
De gemeente Olst-Wijhe heeft een nieuwe manier uitgevonden om jongeren maatschappelijk betrokken te maken. Burgemeester Ton Strien introduceerde vandaag tijdens de nieuwjaarsreceptie het jeugdcompliment.
Het jeugdcompliment is bedoeld voor jongeren tot 18 jaar die zich hebben ingezet voor de gemeenschap van Olst-Wijhe. In de gemeente wonen is daarbij geen doorslaggevend criterium.
Kandidaten voor het compliment moeten zich langere tijd belangeloos ingezet hebben voor anderen of een bijzondere eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis hebben geleverd.
Voorbeelden daarvan zijn jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden of jongeren die de zorg voor een familielid op zich nemen of op een andere manier een heldendaad verricht hebben. 

Eerste jeugdcompliment op 1 maart

Olst-Wijhe wil op de Nationale Complimentendag, woensdag 1 maart, het eerste jeugdcompliment uitreiken. Om te zorgen dat de jury, die onder anderen uit achttien jongeren bestaat, een goede keuze kan maken moeten de kandidaten voor 15 februari worden aangemeld via

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.