nieuws

Overijssel wil dat Rijk meebetaalt aan aanpak onveilige spoorwegovergangen

Onbewaakte spoorwegovergangen moeten bewaakte spoorwegovergangen worden en onveilige overgangen moeten veiliger worden. Het Rijk moet daar aan bijdragen, vinden de provincies Overijssel, Groningen, Drenthe en Friesland. Zij gaan samen lobbyen om dat geld te krijgen.
Vorig jaar ontspoorde bij Dalfsen een trein, na een botsing met een hoogwerker op een bewaakte spoorwegovergang. De machinist van de trein kwam daarbij om het leven. In Groningen ging het onlangs mis bij een onbewaakte spoorwegovergang, toen een trein op een melkwagen botste. Daarbij raakten meerdere mensen gewond.
"In Overijssel gaat het om zevenentwintig onbewaakte overgangen", aldus de Overijsselse gedeputeerde Boerman. "Die zijn niet per definitie onveilig onveilig. Maar er zijn situaties dat we de onbewaakte overgangen zouden willen aanpakken."
Aanpakken van onveilige overgangen moet zoveel mogelijk worden meegenomen tijdens andere werkzaamheden, zoals bij knooppunt Bos in Raalte. "Als we met infrastructuur aan de slag gaan, proberen we bijvoorbeeld meteen een ongelijkvloerse kruising te realiseren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.