nieuws

Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle

Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij PEC Zwolle. De trainer heeft het bestuur van de club gisteravond laten weten dat hij zijn contract niet verlengt.
"We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken. Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club", laat Jans weten op de website van de club. "Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten."

"Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle. Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en zeer prettig samenwerk."

'Meest succesvolle trainer'
Onder leiding van Ron Jans won PEC Zwolle in 2014 de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Een jaar later haalde de club opnieuw de bekerfinale, die toen werd verloren. PEC debuteerde in het Europees voetbal en haalde onder Jans de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis.
"Wij respecteren het besluit van Ron om de samenwerking komende zomer te beëindigen", laat voorzitter Adriaan Visser weten op de website van de club.
"Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de optelsom van sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Ron de meest succesvolle trainer is uit de historie van PEC Zwolle."

Vertrouwen in tweede seizoenshelft

"Ook hebben we de afgelopen 3,5 jaar een fijne werkrelatie met elkaar opgebouwd", vervolgt Visser. "Op die energieke voet verschijnen we gezamenlijk aan de start van de tweede seizoenshelft."
"Daarbij durf ik met zekerheid te stellen dat Ron, samen met de overige leden van de technische staf en de selectie, er alles aan gaat doen om het eredivisieschap van PEC Zwolle te continueren. Namens de directie van PEC Zwolle spreek ik het volste vertrouwen uit dat deze capabele mensen daarin gaan slagen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.