nieuws

Vuurwerkshow midden in Holten: 'Het lijkt mega maar voor mij is het een showtje'

Stefan Schöppers was drie uur bezig met opbouwen en stak honderd uur in de voorbereiding, en dat allemaal voor een vuurwerkshow tijdens de jaarwisseling van een klein kwartiertje in Holten. "Het lijkt mega maar voor mij is het een klein showtje."
Het is zijn tweede werk, Stefan werkt normaal gesproken in de bouw.
"Sinds 2006 ben ik bezig met vuurwerk. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt, want ik geef vuurwerkshows voor bedrijven. Aan het einde van het jaar maak ik een vuurwerkshow voor mezelf en de buurt", vertelt de Holtenaar. 

'Verrassing of het wel goed gaat'

De show opbouwen duurt niet zo lang volgens Stefan. "Ik ben rond 19.00 uur begonnen en rond 22.00 uur was ik klaar. 
De meeste voorbereiding gaat zitten in de juiste muziek zoeken bij de show. Volgens Stefan gaat daar zo'n honderd uur inzitten. "Met vuurwerk kun je niet testen, het is altijd een verrassing of het goed gaat, maar deze show verliep vlekkeloos."

Klein beetje publiek

Veel publiek had de show van Stefan niet. "Het is eigenlijk alleen bedoeld voor de buurt. Ik maak hier geen reclame voor, want dan loopt het denk ik uit de hand. Veel publiek kan ook niet, in verband met de veiligheid."
Stefan wil niet precies zeggen hoeveel geld hij de lucht in schoot. "Ik zag dat er bedragen werden genoemd van 1500 tot 20.000 euro, laten we het erop houden dat het dichterbij de 1500 zit. Maar voor mij is het zo, je leeft maar één keer. Af en toe moet dit kunnen."
De Holtenaar geeft dan ook niet elk jaar jaar een show in zijn dorp. "Vorig jaar heb ik het ook gedaan, daarvoor enkele jaren niet. Ik moet er ook maar net tijd voor hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.