nieuws

Burgemeester Heidema: "We kunnen niet iedereen meer op zijn blauwe ogen vertrouwen."

De aanpak van ondermijnende criminaliteit was één van de punten van de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Andries Heidema van Deventer.
"Ondermijnende criminele activiteiten ontwrichten onze samenleving en raken aan onze integriteit. Het komende jaar willen we tot een samenhangende aanpak komen", zei de burgemeester.
Heidema vindt het belangrijk om de grote criminelen aan te pakken. "We rollen wietkwekerijen op, maar de 'big boss' zit op afstand en gaat vaak door met zijn werk", zei de burgemeester op TV Oost. 

Ondermijning

Gemeenten kunnen nog harder optreden. "Maar iedereen worstelt met het thema ondermijning." Heidema gaat samen met andere burgemeesters in Overijssel en Gelderland om tafel om de ondermijnende criminaliteit aan te pakken. 

Koosjer

"Maar burgers kunnen ook helpen. Als je ziet dat er in je buurt opvallende dingen gebeuren, moet je dat melden bij bijvoorbeeld de wijkagent. Misschien is het wel koosjer wat je ziet, maar misschien ook niet", zei Heidema. 'We kunnen nu eenmaal niet iedereen maar zo nog op zijn blauwe ogen vertrouwen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.