nieuws

Ook trucker Gert Huzink moet Dakar 2017 vroegtijdig verlaten

Gert Huzink
Gert Huzink © Pro Shots
Dakar 2017 zit er op voor het team van trucker Gert Huzink uit Manderveen. Tijdens de tweede etappe van de Dakar Rally is de Renault K520 van het Riwald Dakar Team dusdanig zwaar beschadigd dat het team de woestijnrally niet kan uitrijden.
Vier kilometer voor de finish kon Huzink vanwege een stofwolk een stilstaande auto niet ontwijken en daardoor brak het rechter voorwiel volledig af. Dankzij de assistentie van Ed Wigman en zijn team wist Huzink zijn truck met drie wielen nog wel over de finish te krijgen. De schade bleek echter zo groot dat, zelfs na een hele nacht aan het sleutelen te zijn geweest, het team met teveel tijdverlies in het bivak aan zou komen. Daardoor moest het team de strijd staken.
"We zijn zwaar teleurgesteld, het bivak hebben we niet meer op tijd gehaald en dan lig je uit de Rally. We hebben er echt alles aangedaan maar helaas. Ed Wigman en zijn team in de Ginaf hebben ook hun uiterste best gedaan. Zij mogen vandaag gelukkig wel starten", aldus Huzink op de website van Riwald Dakar Team.
Huzink is de tweede Nederlandse uitvaller want eerder kon Jasper Riezebos uit IJsselmuiden al niet meer van start in de derde etappe. De motorcoureur heeft een galblaasinfectie. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.