nieuws

'Weerstand tegen tolheffing Duitsland moet blijvend op politieke agenda staan'

Raadslid Jeffrey Rouwenhorst (24) uit Haaksbergen gaat morgen naar Berlijn om actie te voeren tegen de voorgenomen Duitse tolheffing.
Rouwenhorst is gemeenteraadslid voor Leefbaar Haaksbergen in de gemeente Haaksbergen. Namens deze gemeente heeft hij sinds 2014 zitting in de Euregioraad van de Euregio Gronau D-NL. 

Grenzen slechten

"Ik heb me altijd al beziggehouden met de landsgrens. Wil niets liever dan grenzen slechten. Ik was dan ook heel blij, toen werken en recreëren over de grens wederzijds veel eenvoudiger werd en ook belastingregels werden vereenvoudigd.  Het is dus zonde dat er nu opnieuw een barrière wordt opgeworpen met dit plan tot tolheffing. Een slechte zaak."

Op de agenda

Rouwenhorst gaat morgen naar Berlijn om actie te voeren tegen de tolheffing. Maar wat denkt hij daar uit te kunnen halen? "Ik heb afspraken met mensen uit de Bundestag, die over de besluitvorming gaan. Ik probeer via hen invloed uit te oefenen door stickers en een petitie aan te bieden. Het is zaak dat dit onderwerp in Duitsland blijvend op de agenda komt, om de besluitvorming tegen te houden. Daar zet ik me voor in." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.