Schaatsmarathon Haaksbergen ondanks vorst komende nachten nog niet aan de orde

Het water ligt al een tijdje op de baan en het draaiboek ligt voor het grijpen, maar de kans dat de komende dagen een schaatsmarathon op natuurijs op de ijsbaan in Haaksbergen wordt gehouden is erg klein.

"Natuurlijk zijn we er klaar voor", zegt voorzitter Henk Dijksterhuis van de Haaksbergse schaatsvereniging IJSCH. "Sinds het moment dat de bladeren van de boom vielen hebben we de baan besproeid, maar de vorst die voor de komende dagen wordt voorspeld is nog te weinig", zegt hij.

Boven nul

Komende nacht wordt 8 graden vorst verwacht en vriest het overdag ook heel licht. Voor de nacht van vrijdag op zaterdag wordt 4 graden vorst verwacht, maar de temperatuur stijgt zaterdag al weer naar boven nul.

"Dat is gewoon te weinig", zegt Dijksterhuis. "We hebben toch minstens drie nachten met vorst nodig en dan moet het overdag ook meezitten. Maar de komende dagen zit het er dus niet in. Maar we houden het natuurlijk allemaal goed in de gaten."

Te kort

Vorig jaar slaagde IJSCH er weer in de eerste marathon op natuurijs te organiseren. Concurrenten Gramsbergen en Veenoord in Drenthe laten eveneens weten dat de vorstperiode te kort is om aan een eerste schaatsmarathon te denken. Irene Schouten won vorig jaar bij de vrouwen, terwijl Gary Hekman de titel bij de mannen pakte.

Deel dit artikel:

Reageren