nieuws

Dit zijn de genomineerde Overijsselse Amateursportclubs 2016

Sportmoment 2016
Sportmoment 2016 © RTV Oost
RTV Oost en de provincie Overijssel zijn op zoek naar amateurclubs die er werk van maken de bewoners van buurt, dorp of stad aan het bewegen te krijgen. Clubs die zorgen voor binding in de samenleving.

Dit zijn de genomineerden

Uit alle voorgedragen verenigingen koos een deskundige jury met vertegenwoordigers van pers en provincie een top 3. De Provincie Overijssel beloont de winnaar met 1000 euro voor de verenigingskas. In alfabetische volgorde zijn dit de genomineerden:
GV RK DOS KAMPEN is een gymnastiekvereniging met een regionale, verbindende factor. De club werkt op het gebied van ouder-, kind- en jeugdgym nauw samen met enkele basisscholen en voortgezet onderwijs De afdelingen Turnen Heren en Turnen Dames timmeren hard aan de weg om ook de sportieve ambities van kinderen waar te maken. RKDOS is een belangrijke partner voor de gemeente tijdens de fittesten die worden georganiseerd. Kortom voor elk wat wils en een club waar je bij wilt horen.
St. BOESCOOLFIT OLDENZAAL zorgt als onafhankelijke stichting samen met het Oldenzaalse basisonderwijs en sportverenigingen voor een groot bewegingsaanbod voor kinderen. ‘We willen ze laten kennis maken met het gevarieerde sportaanbod in Oldenzaal door middel van binnen-, en buitenschoolse kennismakingscursussen. Bewegen is belangrijk voor je kind. Voor de lichamelijke én geestelijke en sociale ontwikkeling van het kind!’, aldus de vereniging.
SV HELIOS DEVENTER geeft een boost aan maatschappelijke ontwikkeling. En niet zo’n beetje ook. De vereniging verbindt de wijk. De locatie benutten ze voor meer dan voetbal alleen: dagbesteding, kinderopvang, ontmoeting en activiteitenwerk. Met openingstijden van 08.00 tot 23.00 uur vervullen ze een belangrijke maatschappelijke rol. Partners zijn sport-, zorg-, welzijns- en onderwijsorganisaties, evenals bedrijven van het aanliggende bedrijventerrein.
Een verslag van de bekendmaking van de winnende Amateursportclub 2016 zie je in Sportmoment 2016 op zondag 8 januari om 21.20 uur op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.