nieuws

OM eist werkstraf tegen man uit Hasselt vanwege ontucht met minderjarige dochter

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 150 uur en 150 dagen gevangenisstraf, waarvan 149 dagen voorwaardelijk, geëist tegen een man uit Hasselt. Hij wordt verdacht van ontucht met zijn minderjarige dochtertje.
Tijdens een gesprek met een begeleidster op school vertelde het meisje vorig jaar dat haar vader spelletjes deed met haar. De begeleidster was getipt door de moeder en schakelde na het gesprek met het meisje de politie in.
Het meisje vertelde de politie tijdens een verhoor over diverse ontuchtige handelingen door haar vader. De man werd opgepakt en zat één nacht in de cel.

OM: genoeg bewijs

Volgens de officier van justitie is het verhaal van het meisje tegen haar begeleidster en de politie duidelijk en is er sprake van vergaande seksuele spelletjes met haar vader. Er is volgens het OM genoeg bewijs om de man te veroordelen.
De vader ontkent. Hij zegt dat hij dat hij nooit ontucht heeft gepleegd met het meisje. Zijn advocate vroeg de rechters in Zwolle om vrijspraak, omdat er volgens haar geen bewijs is, alleen de verklaring van het meisje. De verklaring van de begeleidster op school is een verklaring van horen zeggen en die heeft daarom geen waarde aldus de advocate.

'Dochter kan goed fantaseren'

Daarnaast zijn er opvallende dingen door het meisje gezegd, die er op kunnen wijzen dat het verhaal het meisje is ingefluisterd. De verdachte zei tijdens de rechtszaak dat zijn dochtertje iemand is die goed kan fantaseren.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.