Opvallende transfer: Heracles Almelo neemt eerste fulltime FIFA-speler in dienst

De hele dag computerspelletjes spelen en daar betaald voor krijgen. Het is de droom voor veel jongeren, maar Bryan Hessing (26) uit Almelo heeft het voor elkaar. Hij is de eerste fulltime FIFA-speler van Heracles Almelo.

De Almelose club kondigt vandaag aan dat Hessing als eerste 'E-speler' vanaf 14 januari aan de slag gaat.

De club heeft na PSV en Ajax, niet de primeur met zo'n speler, maar het is wel voor het eerst dat er een fulltime contract gegeven wordt. 

Wat gaat Bryan doen?

FIFA is het bekendste voetbalcomputerspel. Spelers nemen het tegen elkaar op met een team naar keuze. Ze besturen de individuele spelers, zetten tactieken uit en proberen dus wedstrijden te winnen. Het is inmiddels een miljardenindustrie met grote toernooien.

Bryan gaat namens Heracles Almelo aan nationale en internationale toernooien meedoen. Hij speelt niet met Heracles zelf, maar draagt wel een shirt van de Almelose club met rugnummer 99. 

Een voorbeeld van hoe dat gaat kun je zien in deze video: 

Training geven

In het Polman Stadion wordt een speciale E-Box ingericht van waaruit Bryan zijn trainingsuren zal maken en wedstrijden gaat spelen. Daar zal hij ook andere FIFA-spelers trainen. 

"Het wordt een soort jeugdopleiding voor E-Spelers, dat is het idee", zegt Bryan daar zelf over. 

Verder is Bryan te volgen op de sociale mediakanalen van Heracles. 

Heracles zit in het bloed

Bryan is vereerd dat hij mag uitkomen voor Heracles: "Voor mij is dit absoluut een droom die uitkomt. Het gevoel is ontzettend goed. Al vanaf het eerste contact merk ik dat de club achter mij staat en mij alle mogelijkheden en faciliteiten biedt om door te groeien."

Opvallend is trouwens dat Bryans vader van 1987 tot en met 1989 onder contract stond bij Heracles Almelo. Wim Hessing speelde twintig competitieduels voor de club.

Groeiende en nieuwe sport

Commercieel directeur Rob Toussaint van Heracles ziet met de komst van Hessing dat de club de eerste stappen in de E-sport zet.

"Het is een groeiende en nieuwe sport die past bij het innovatieve karakter van Heracles Almelo. Bryan heeft bewezen tot de beste FIFA-spelers te behoren. Wij geloven in zijn talent. Samen zijn we in staat Heracles Almelo wereldwijd op de kaart te zetten."

Kennen we Bryan niet ergens van?

Ja, dat klopt. Bryan is online al een bekende speler, maar werd helemaal bekend met zijn reactie in een video die hij op Facebook plaatste.

In de video is te zien hoe Bryan reageert op hetgeen er in zijn 'digitale pakje' voetbalkaarten zit. Hij blijkt sterspeler Christiano Ronaldo getroffen te hebben en daar is hij erg blij mee. Het filmpje ging de hele wereld over. 

Meer over dit onderwerp:
Heracles Almelo Almelo Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren