nieuws

Vierde verdachte uit Hengelo aangehouden in verband met autodiefstallen

Vierde verdachte aangehouden voor autodiefstallen
Vierde verdachte aangehouden voor autodiefstallen © iStock
De politie heeft een man uit Hengelo aangehouden in verband met diefstal van auto's en gereedschap. Eerder werden al drie andere verdachten, ook uit Hengelo, aangehouden, onder meer door hulp van een Whatsapp-groep in Glanerbrug.
De nieuwste verdachte is gisteravond in zijn woning aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Audi's

Het onderzoek van de politie begon met in april de diefstal van twee Audi's in Duiven. Het spoor leidde naar een garagebox aan de Bentstraat in Glanerbrug. In die garage vond de politie naast de Audi's ook onderdelen van gestripte auto's. 
Forensische rechercheurs kamden de garagebox uit en kwamen tot de ontdekking dat de onderdelen van minimaal 26 gestolen auto's kwamen. Daarnaast lagen er in de garage gereedschappen die gestolen bleken te zijn van zzp-ers uit Twente. 

Vuurwapen

Het onderzoek in Glanerbrug werd aangevuld met de details uit de buurtwhatsapp en leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de drie mannen. Het gaat om Hengeloërs van 23, 29 en 38 jaar oud. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.
Tijdens de doorzoeking van het huis van één van deze verdachten, vond de politie een vuurwapen met munitie, een taser en gereedschap waarmee de beveiliging en vergrendeling van auto's uitgeschakeld kan worden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.