nieuws

Celstraf voor man uit Rijssen voor voorbereiden moord en wapenbezit

Celstraf voor man uit Rijssen
Celstraf voor man uit Rijssen © iStock
Een 42-jarige man uit Rijssen is veroordeeld tot ruim zeven maanden cel vanwege het voorbereiden van moord en verboden wapenbezit. De man werd begin maart in Hilversum aangehouden, terwijl hij een doorgeladen vuurwapen en een machete op zak had. Het OM had vier jaar celstraf geëist.
De man had een briefje op zak met daarop een naam en een adres. De man had de naam en het adres op internet gevonden door te zoeken naar vooraanstaande leden van radicaal islamitische groeperingen. Hij had ook bij het adres aangebeld, maar toen niemand open deed weer vertrokken.
Volgens de rechter was de man uit Rijssen, mede door de wapens die hij bij zich had, naar het adres gegaan om de man die op het briefje stond om het leven te brengen. 

Stoornis

Tijdens onderzoek in het Pieter Baan Centrum kwamen signalen naar voren die duiden op een mogelijke psychotische stoornis bij de man uit Rijssen. Die stoornis was begin maart, toen de man werd aangehouden, ook al aanwezig. In hoeverre die omstandigheden van invloed zijn geweest op zijn handelen, is niet te zeggen. 
De rechter legde de man naast de celstraf onder meer meldplicht bij de reclassering en behandeling bij een kliniek op. Ook is een contactverbod opgelegd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.