nieuws

Opnamestop Röpcke Zweers Ziekenhuis Hardenberg door computerprobleem

Het Röpcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg is terug in de tijd geworpen door een hardnekkige computerstoring. Het ziekenhuis heeft daarom een tijdelijke opnamestop ingesteld.
Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis is de patiëntveiligheid niet in gevaar geweest door de storing. Wel zijn onder meer spoedeisende opnames en - ingrepen doorverwezen naar andere ziekenhuizen.

Operaties geannuleerd

Er zijn vier geplande operaties geannuleerd. Volgens de woordvoerster van het ziekenhuis zijn het preventieve maatregelen om te voorkomen dat artsen verkeerde informatie krijgen en daardoor patiënten in gevaar worden gebracht.

Ziekenhuis: voor huidige patiënten verandert niks

Voor huidige patiënten verandert er niks, het zorgdossier en medicatielijsten zijn in te zien. Geplande operaties zijn geannuleerd en worden verzet. Poliklinische bevallingen worden doorverwezen naar Zwolle. Het ziekenhuis heeft nog een aantal computers online die het wèl doen. Via de website probeert het ziekenhuis patiënten te informeren.

Storing naar verwachting morgen verholpen

Naar verwachting is morgenochtend om 8 uur het probleem verholpen. Of dan meteen de opnamestop wordt opgeheven wordt morgen besloten door een crisisteam in het ziekenhuis. De komende avond en nacht gaan computerexperts in het ziekenhuis aan de slag om de storing te verhelpen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.