nieuws

Bouw van Knarrenhof Zwolle in april van start; ouderen zorgen voor elkaar

De bouw van de Knarrenhof in de Aa-landen in Zwolle kan na vijf en een half jaar papierwerk en vergaderen van start gaan. Bij deze nieuwe woonvorm bieden ouderen elkaar zorg en hierdoor kunnen ze langer op zichzelf blijven wonen.
De bouw van de 48 woningen gaat in april van start.

Belangrijk sociaal aspect

Het verschil tussen mantelzorg en deze woonvorm zit hem in het sociale aspect van de woningen. "Aanstaande buren kennen elkaar al vanaf het begin van de plannen", zegt projectleider Peter Prak. 

"Het is niet zo dat wanneer ze als ze straks naast elkaar wonen, elkaars billen gaan wassen. Er zijn gezamenlijke ruimtes waar ze samen kunnen thee drinken, verven of andere activiteiten kunnen doen. Het sociale aspect is erg belangrijk." 

Selectieprocedure

Behalve dat er een leeftijdsgrens van 45+ aan de woning verbonden zit, is er ook nog een andere belangrijke factor waar de komende bewoners op geselecteerd zijn.
"Je moet gewoon een leuke buurman zijn", zegt Prak. "Je moet je buren willen helpen. Dan helpen ze jou later ook als je dat nodig hebt."

Trots

Prak is trots dat ze nu groen licht hebben om te beginnen met de bouw. "We zijn nu al een tijdje bezig met het proces en nu is de eindstreep in zicht. Landelijk gaat het ook al hard, we hebben voor hetzelfde project in zestig andere gemeenten al 3300 geïnteresseerden voor deze woonvorm."
De woningen van de Knarrenhof in Zwolle zijn allemaal al verkocht of verhuurd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.