nieuws

SGP Zwartewaterland wil de doodstraf terug

Het partijbestuur van de SGP in Zwartewaterland wil de herinvoering van de doodstraf laten opnemen in het landelijk verkiezingsprogramma van de SGP.
"Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden", citeert voorzitter Dirk van der Sluis van de lokale partij SGP Zwartewaterland de bijbel in De Stentor vandaag. "De doodstraf weer invoeren is Gods woord en daarom de belangrijkste reden dat wij het willen."
Of het via de elektrische stoel moet gebeuren of via een dodelijke injectie, daarover laat de SGP Zwartewaterland zich niet uit. Maar dat de doodstraf moet terugkomen in Nederland staat als een paal boven water. 
Op zaterdag 14 januari moet de SGP op het partijcongres in Hoevelaken beslissen of het herinvoeren van de doodstraf daadwerkelijk in het partijprogram komt. De afdeling Zwartewaterland heeft alvast de steun van het SGP-bestuur van de afdeling Zaanstad. Naar verwachting zal het landelijke bestuur van de SGP de leden adviseren tegen het voorstel te stemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.