nieuws

IJsbaan Haaksbergen vandaag open, maar geen marathon

Haaksbergen niet klaar voor marathon op natuurijs
Haaksbergen niet klaar voor marathon op natuurijs © RTV Oost / Rogier van den Berg
IJsclub IJSCH uit Haaksbergen ziet af van verdere pogingen om de eerste schaatsmarathon op natuurijs deze winter te organiseren. Het ijs is niet dik genoeg.
De afgelopen nacht heeft de ijsvloer een dikte van slechts 2,5 centimeter bereikt. Dat is te weinig om vandaag een schaatsmarathon voor wedstrijdschaatsers te kunnen houden. Morgen valt alweer de dooi in.
Het bestuur heeft besloten de ijsbaan wel voor zo lang het duurt open te doen voor recreatieschaatsers. Die kunnen vanaf 12.00 uur vanmiddag op de ijsbaan in Haaksbergen terecht.

Noordlaren geeft de moed niet op

Naar verluidt heeft de ijsclub in Noordlaren de hoop op de eerste marathon op natuurijs nog niet opgegeven. In Noordlaren wordt met man en macht gewerkt om de primeur van de eerste wedstrijd op natuurijs deze winter binnen te slepen. In Groningen wordt vandaag ook overdag een temperatuur van minimaal vier graden onder nul verwacht. 
In Noordlaren hebben ijsmeesters de hele nacht gewerkt om de natuurijsbaan gereed te maken voor een mogelijke marathon. De baan in Noordlaren maakt volgens kenners de meeste kans om dit jaar als eerste een marathon te organiseren, omdat die baan een betonnen onderlaag heeft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.