nieuws

CDA politicus Omtzigt over 'Kies ons of kies Twents'

Als het aan het CDA ligt kiest u op 15 maart een Twentse afgevaardigde van de politiek, mits u niet op het CDA stemt.
"We hebben natuurlijk het liefst dat mensen op 15 maart CDA stemmen", zegt Danny de Vries, campagneleider in de provincie. "Doen ze dat niet, zou het mooi zijn als mensen in elk geval op een kandidaat uit Twente stemmen." Er zijn nu twee Twentse Kamerleden in Den Haag te vinden, "de verhoudingen zijn zoek", aldus De Vries. "Maar er zijn er 11, die op dit moment bekend zijn die op de lijst komen. Kies dus Twents".

Regionaal

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede roept Overijsselaars op om te stemmen én vooral ook regionaal te stemmen. "Ik merk dat de regio ondervertegenwoordigd is in bestuurlijk Den Haag. We laten ons op een aantal thema's niet voldoende horen. Neem nou de N36, die staat landelijk gezien in de top 5 van meest onveilige wegen. Er wordt te weinig actie ondernomen vanuit de overheid. Daar baal ik van." 

Grens

Omtzigt benadrukt dat overheidsbeleid soms een landelijk, maar vaak ook een heel regionale impact heeft. "Neem nou belastingverdragen, die gaan over bedrijven. Maar ze houden geen rekening met landsgrenzen. Zo ontstaan er problemen als iemand die over de grens werkt, maar niet woont, zijn baan kwijtraakt. Daar kunnen we met zijn allen meer aandacht voor vragen, als we regionaal stemmen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.