nieuws

ANWB heeft drukke ochtend na koude nacht in Overijssel

Na de koude nacht met een temperatuur van - 10,2 graden op vliegbasis Twenthe was het een drukke ochtend voor de mensen van de ANWB.
Wegenwachter Adriaan van Dijk uit Nijverdal kon vanaf het begin van zijn dienst direct aan de bak. Na een kop koffie op de centrale in Markelo werd hij gestuurd naar een adres in Hengelo, waar een mevrouw de auto niet aan de praat kreeg.

Lekke band van een aanhanger

Maar ze moest wat langer dan normaal wachten. "Onderweg stond een auto met alarmlichten langs de snelweg en die mensen helpen we altijd met voorrang. Het bleek een lekke linkerband van een aanhanger te zijn."
De dame in Hengelo moest vervolgens toch nog even wachten, want Van Dijk kreeg een melding van een auto die langs de A35 stond. "Daar was een  achterband deels gescheurd. Die mevrouw is met een slakkengang naar een carpoolplaats in de buurt gereden, waar ik haar heb kunnen helpen", zegt Van Dijk.

Storing in de software

En toen kon de klus in Hengelo geklaard worden. Helaas voor Van Dijk en voor de eigenaresse van de splinternieuwe auto was het probleem niet te verhelpen. "Een storing in de software. Ik kon er helemaal niets mee en heb de garage van mevrouw moeten inschakelen om de auto weg te halen."
Vervolgens werd koers gezet richting Wierden, waar een auto met een accuprobleem stond. De auto werd weer aan de praat geholpen en de eigenaar kreeg een nieuwe accu van 121 euro aangeboden, maar hij verkoos toch naar zijn garage te rijden.

Blije mensen

"Een drukke dag en dan is het voor veel mensen ook nog eens vakantie. Anders was het zeker drukker geweest. Maar ik heb het liever zo, dan dat je  niks te doen hebt. En over het algemeen tref je toch blije mensen, die het fijn vinden dat je komt. Daar doe je het toch ook voor", aldus wegenwachter Van Dijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.