nieuws

Bijval SGP Zwartewaterland voor herinvoering doodstraf; "Het staat in de bijbel"

Het partijbestuur van de SGP in Zwartewaterland krijgt bijval van de raadsfractie voor herinvoering van de doodstraf. "Het staat in de bijbel", redeneert fractievoorzitter Maarten Slingerland.
Volgens Slingerland had het punt van de doodstraf in 2014 niet uit het partijprogramma geschrapt moeten worden.
Slingerland heeft daarom alle begrip voor het standpunt van de partijvoorzitter. Voorzitter Dirk van der Sluis zegt letterlijk: "Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden." Van der Sluis citeert daarmee de bijbel.
"Het staat in de bijbel, daar staat geen woord Spaans in wat mij betreft. Bij echt ernstige levensdelicten, en dan heb ik het ook over terrorisme en moord met voorbedachte rade, moet daar ook de doodstraf voor kunnen zijn."

Leven hoog in het vaandel

"De SGP heeft het leven heel hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat wij het leven van een mens zo belangrijk vinden, dat als daar iemand aanzit, dan zou de doodstraf een middel kunnen zijn."
De SGP laat zich niet uit op welke manier de straf moet worden uitgevoerd. Of het via de elektrische stoel moet gebeuren of via een dodelijke injectie. 
"We hebben het hier over een visie wat volgens de SGP goed zou zijn voor ons land. De uitvoering komt later, we moeten eerst bepalen 'willen wij dit?'." 

Landelijk congres
Volgende week moet de SGP op het partijcongres in Hoevelaken beslissen of het herinvoeren van de doodstraf daadwerkelijk in het partijprogram komt. De afdeling Zwartewaterland heeft alvast de steun van het SGP-bestuur van de afdeling Zaanstad. Naar verwachting zal het landelijke bestuur van de SGP de leden adviseren tegen het voorstel te stemmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.