nieuws

Automobilist uit Holten onder invloed van drugs van de weg gehaald

Softdrugs gevonden in auto
Softdrugs gevonden in auto © Photodisc
De politie heeft gisteravond een automobilist van de weg gehaald die onder invloed was van drugs. De autobestuurder, een 18-jarige jongeman uit Holten, viel op vanwege zijn vreemde rijgedrag.
Twee politieagenten signaleerden dat de auto waarin de man zat veel te snel over de Holterbergweg in Holten reed. Hij reed fors harder dan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Tevens verleende hij geen voorrang aan een fietser. Als de fietser niet was gestopt, dan was een aanrijding, volgens de agenten, niet te voorkomen geweest.
De agenten bleven de bestuurder in een onopvallende auto volgen. Ze zagen dat hij op de rotonde van de Deventerweg meerdere rondjes reed om vervolgens de Dorpsstraat in te rijden.

Stop politie

De agenten hadden inmiddels de gegevens opgevraagd van de auto en zijn eigenaar en besloten de man te controleren. Nadat het signaal 'stop politie' werd gegeven duurde het nog even voordat de bestuurder zijn auto daadwerkelijk aan de kant van de weg zette.
De politieagenten spraken de bestuurder aan en roken een sterke wietgeur in de auto. De agenten zagen een half opgerookte joint en een plastic zakje wiet met lange vloei in de auto liggen. De man is daarop aangehouden omdat hij verdacht werd voor het rijden onder invloed van drugs.
De man is meegenomen naar het arrestantencentrum in Borne, waar bloed van hem werd afgenomen door een GGD-arts voor nader onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.