Vriendengroep Beuningen herdenkt vriend met documentaire "Rest in YouTube"

Het zijn moeilijke dagen voor de familie en vrienden van Jasper Roelofs uit Beuningen. Morgen is het precies een jaar geleden dat Jasper overleed aan de gevolgen van een scooterongeval.

In het door de EO geproduceerde ‘Rest in YouTube’ wordt de vriendengroep uit Beuningen gevolgd en krijgen zij een video aangeboden die een eerbetoon is aan Jasper.

De documentaire over de vriendengroep en hun band met Jasper wordt morgen, dus precies een jaar na dato, uitgezonden op TV Oost.

In de documentaire blikken zijn vrienden terug op hun dierbare vriend die niet was zoals de rest. En dat maakte hem zo bijzonder. En geliefd bij iedereen. "Hij gedroeg zich zo volwassen. Ik kon goed met hem praten. De band was zo sterk. Hij was zo eerlijk", vertelt Merel. "We wisten het wel dat er zo over hem gedacht werd, maar om het terug te zien en te horen is wel heel bijzonder", zegt de moeder van Jasper. Zij heeft toestemming moeten geven voor de documentaire. Daar heeft ze niet lang over hoeven nadenken. "Jasper zou daar zelf ook meteen voor in zijn geweest. Dus dit moest wel doorgaan", is haar motivatie. 


Jasper werd vorig jaar na een carnavalsavond op de weg terug naar Beuningen op de Denekamper bult door een busje geschept. Na twee dagen op de intensive care verloor Jasper de strijd.

  

De documentaire "Rest in Youtube" is morgen te zien om 19.20 uur bij TV Oost en wordt daarna om het uur herhaald.

Meer over dit onderwerp:
youTube Documentaire TV Oost Cultuur Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren