nieuws

Felle kritiek CDA-Kamerlid Omtzigt op handelswijze top omroep RTV Oost

Het Enschedese CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt hekelt de handelswijze en uitlatingen van de top van de regionale omroep RTV Oost.
De parlementariër doelt daarmee op de weigering van directeur-hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink een toelichting te geven waarom hij bijna twee ton aan salaris krijgt.
Omtzigt zei in het radioprogramma Punt Komma van RTV Oost: "De directeur van de VARA had dat lef wèl toen het exorbitante salaris van DJ Giel Beelen uitlekte. 

Omtzigt: 'Verweer van Sporre niet sterk'

Omtzigt heeft daarnaast kritiek op de uitlatingen van voorzitter Gaston Sporre van de Raad van Toezicht. Volgens Omtzigt heeft Sporre zelf het contract met Oude Wesselink opgesteld en kan hij dus niet verrast zijn over de ophef rond de hoogte van het salaris. 
Oude Wesselink wil met de Raad van Toezicht in gesprek over het afbouwen van het salaris. Eerder deze week was daarvan nog geen sprake. 
Eerder vandaag meldde voorzitter Sporre van de Raad van Toezicht dat hij ook ongelukkig is met de hoogte van het salaris van Oude Wesselink.
'Salaris directeur middelbare school vergelijkbaar'
CDA-kamerlid Omtzigt vindt dat Oude Wesselink recht heeft op een salaris dat gelijk ligt aan dat van de directeur van een middelbare school. "En zeker niet meer, want hij stuurt maar zo'n honderd mensen aan."  

Sommige medewerkers vinden salariskorting niet ver genoeg gaan

Een deel van de organisatie vindt die maatregel niet voldoende. "Het vertrouwen in de leiding van dit bedrijf is zeer ernstig geschaad. Wij worden er op straat over aangesproken en hebben daar last van. Wij moeten ons aan gouden regels houden in deze onderneming. Blijkbaar geldt dat niet voor de top", aldus enkele verontruste personeelsleden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.