Ook nieuwe burgemeester Almelo roept op tot samenwerking Twentse gemeenten

De nieuwe burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen, heeft in zijn nieuwjaarstoespraak opgeroepen tot meer verbondenheid in de stad en de hele provincie.

"We leven niet op een eiland. Almelo kan het niet alleen (...) Twente vormt één sociaal, economisch en infrastructureel geheel. Dat weten we overal in Twente heel goed, maar we handelen er niet altijd naar."

Gerritsen legde dat uit: "Succes voor de eigen gemeente bereiken we pas als we lokale belangen ondergeschikt maken aan regionale belangen (...) en dat is, hoe ongemakkelijk het soms ook voelt, wat een gemeentebestuur moet doen. Twente eerst!"

Waar hebben we dat eerder gehoord?

Daarmee sluit Gerritsen aan bij de toespraak die de toenmalige burgemeester Jon Hermans vorig jaar hield; zij riep ook op tot een betere samenwerking tussen de verschillende gemeenten.

Trots op Almelo

Naast de regionale belangen werd ook de stad zelf uitgebreid belicht in de toespraak: "We mogen trots zijn op Almelo. Vanwege al die Almeloërs die zich hebben ingezet voor de stad. Voor een betere toekomst. Voor onze jeugd."

Wij zijn Heracles

Ook de plaatselijke voetbalclub werd nog even genoemd: "Daar is het motto: U, jij en ik, wij zijn Heracles. De onvoorwaardelijke liefde voor de club gaat daar samen met de liefde voor de stad, voor Almelo."

Gerritsen werd in september aangesteld als nieuwe burgemeester van Almelo. Hij volgde Jon Hermans op, die sinds 2009 burgemeester van de stad was. 

Meer over dit onderwerp:
almelo burgemeester Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren