nieuws

Van der Breggen, Wevers, Hekman en Heracles in de prijzen bij Sportmoment 2016

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij RTV Oost in Hengelo zijn wielrenster Anna van der Breggen, turnster Sanne Wevers, schaatser Gary Hekman en voetbalclub Heracles Almelo in de prijzen gevallen. De prijzen werden uitgereikt door Commissaris van de Koning Ank Bijleveld.
Tijdens Sportmoment 2016 werd met de Zwolse Van der Breggen en de Oldenzaalse Wevers teruggeblikt op het succesvolle afgelopen jaar, waarin beide dames onder meer goud wonnen op de Olympische Spelen in Rio. Zij werden allebei verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Sportman van het Jaar

Bij de mannen ging de winst naar Gary Hekman uit Kampen. Hij werd onder meer Europees kampioen op de inline-skates en pakte ook de Nederlandse titel massastart.

Sportploeg van het Jaar

Heracles Almelo werd verkozen tot Sportploeg van het Jaar. De Almeloërs haalden onder leiding van trainer John Stegeman voor het eerst Europees voetbal door de play-offs van de Eredivisie te winnen.
Schaatsster Joy Beune uit Borne werd verkozen tot Sporttalent van het Jaar en kreeg daarvoor de Hennie Kuiper Talenttrofee. Tafeltennisser Gerben Last uit Kampen kreeg de Jaap Stam Award voor zijn gehele carrière. Hij won onder meer drie medailles op de Paralympische Spelen.
Sportvereniging Helios uit Deventer werd gekozen tot Amateurclub van het Jaar en kreeg daarvoor duizend euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.