Basketballers Landstede verslaan ZZ Leiden na ijzersterk slot

Landstede Basketbal
Landstede Basketbal © Kristian Giesen
De basketballers van Landstede zijn het nieuwe jaar sterk begonnen door in eigen huis directe concurrent ZZ Leiden op een nederlaag te trakteren. De Zwollenaren zegevierden met 81-74.
Desondanks waren het de bezoekers die het best uit de startblokken kwamen en een voorsprong namen. In het vervolg van het eerste kwart herpakte Landstede zich en bracht de achterstand terug tot een punt, 17-18. In het tweede kwart bouwde Leiden die voorsprong nog wat verder uit waardoor het halverwege 35-40 stond.
Ook in het derde kwart behielden de gasten de voorsprong (51-55) en leken op de weg naar de zege. Niets was minder waar want dankzij een ijzersterk laatste kwart, waarin Landstede dertig punten scoorde, pakte de ploeg van Herman van den Belt de zege, 81-74.