nieuws

Rijssen-Holten in de race voor titel 'Best bestuurde decentrale overheid 2016'

Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten
Burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten © Gemeente Rijssen-Holten
De gemeente Rijssen-Holten is in de race voor de titel 'Best Bestuurde Decentrale Overheid 2016'. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker van Naem.
Volgens de jury is het glas in de gemeente eerder halfvol dan halfleeg. "De gemeente is in staat vanuit mogelijkheden te denken en kenmerkt zich bestuurlijk door een aanpak die ‘straight forward en helder’ is. Dat maakt het bij uitstek een geschikte plek voor ondernemers. Niet alleen mensen die ‘in volle vaart vooruit willen’ voelen zich thuis in dit mooie stukje Salland en Twente. Ook voor toeristen is het er goed toeven."
Burgemeester Arco Hofland vindt het een eer dat de gemeente genomineerd is. “Onze manier van besturen is erop gericht om samen met ons bedrijfsleven en inwoners te blijven investeren in korte lijnen en dienstverlening. Deze nominatie is, naast het behalen van de titel MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland, een krachtige ondersteuning om op deze weg door te gaan.”

Stemmen

Op de website van Binnenlands Bestuur www.bestebestuurder.nl kan worden gestemd. Rijssen-Holten neemt het op tegen de gemeenten Breda, Molenwaard, Waterschap Vallei & Veluwe en de provincie Zuid-Holland. 
Minister Ronald Plasterk maakt op donderdag 26 januari, tijdens het Nieuwjaarsevenement Kompas 2017 op het provinciehuis in Utrecht, bekend wie er met de titel aan de haal gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.