nieuws

Besluit over vervolging dakdrama Grolsch Veste weer een maand opgeschoven

Dakdrama in de Grolsch Veste (7 juli 2011)
Dakdrama in de Grolsch Veste (7 juli 2011) © ANP Foto
Het gerechtshof in Arnhem schuift een besluit over de vervolging van twee verdachten, die betrokken waren bij het instorten van het dak van het stadion van FC Twente in Enschede, weer een maand vooruit. Het is de bedoeling dat er in februari een beslissing wordt genomen.
Het dak van de Grolsch Veste in Enschede stortte in 2011 in. Daardoor kwamen twee mensen om het leven. Negen anderen raakten zwaargewond.
De twee verdachten, Dinand van de Berg, directeur van Goossens Te Pas Bouw in Enschede, en Hans Rozendom, de toenmalige uitvoerder van het uitbreidingsproject, vinden dat de zaak veel te lang duurt. Zij kunnen de mogelijke vervolging psychisch niet langer aan.

Uitstel

De rechtbank gaf hen eerder gelijk, maar het OM stapte naar het hof. Dat begon in oktober vorig jaar aan de zaak, maar heeft een besluit al een paar maal uitgesteld. Het hof heeft het OM wel gewaarschuwd dat de redelijke termijn voor vervolging overschreden dreigt te raken.
Behalve de directeur en de uitvoerder wil het OM nog twee anderen en drie bedrijven vervolgen. Onderzoek naar het dakdrama heeft aangetoond dat de dragende constructie voor de tribunes niet deugde.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.