nieuws

Aantal schademeldingen bij VHD Alarmcentrale Deventer valt mee

Enkele honderden schademeldingen zijn er naar aanleiding van de gladheid, zaterdag, binnengekomen bij de VHD Alarmcentrale in Deventer. "Vooral blikschade", zegt woordvoerder Gerben Koopman van de alarmcentrale.
Volgens Koopman kwamen er zo'n twintig procent meer schademeldingen binnen dan op een normale zaterdag. "Daar schrikken wij niet van. Het is niet zo dat wij hier helemaal gek werden van de meldingen."

Heel vaak ijzelt het niet

Het zoab asfalt is een belangrijke factor bij ongelukken als het glad wordt. Het is lastig strooien op het open asfalt. "Dat is een bewuste keuze geweest die ergens anders is gemaakt", zegt Koopman. Want heel vaak ijzelt het niet en dus komen problemen als zaterdag niet heel vaak voor. 
Probleem zaterdag was bovendien dat verkeer het advies kreeg niet de weg op te gaan, terwijl datzelfde autoverkeer nodig is om strooizout 'in te rijden'. De discussie laaide dit weekend op dat strooien niet hoeft als het advies komt om binnen te blijven. 

Consequenties

Koopman denkt dat de maatschappij meer rekening moet houden met de omstandigheden op de weg. "Als het advies komt om niet de weg op te gaan, moeten mensen ook de keuze maken om niet te gaan rijden." Dat heeft echter consequenties. "Dan ligt er ook geen melk in de winkels."
"Het is heel dubbel. Van Rijkswege moet daar een keuze in worden gemaakt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.