nieuws

Twentse gemeenten zeggen contract met Zorgburo Maatwerk op

Zorgburo Maatwerk wordt niet langer ingehuurd door de Twentse gemeenten. Volgens de gemeenten bevestigt onderzoek dat het bedrijf gefraudeerd heeft en wordt daarom het contract opgezegd.
Eind november werd het bedrijf al in gebreke gesteld door de Twentse gemeenten na meldingen van cliënten dat er geen of te weinig zorg zou zijn geleverd.
Onderzoek toont volgens de gemeenten aan dat er inderdaad sprake is geweest van 'ernstige tekortkomingen' en het 'niet leveren van zorg'. Onacceptabel, aldus de gemeenten, die nu het contract met Zorgburo Maatwerk ontbinden per 1 februari 2017. 

90 cliënten

Voor negentig cliënten betekent het dat ze op zoek moeten naar een andere zorgaanbieder. Zij hebben vandaag een brief gekregen met meer informatie. 
Zorgburo Maatwerk heeft cliënten in de gemeenten Enschede, Hengelo, Almelo, Dinkelland, Twenterand, Oldenzaal en Borne. 

"Walgelijk"

Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede liet zich eind november al ongebruikelijk hard uit over het zorgbedrijf. "Walgelijk, valse zorg is onacceptabel."
"Het kan niet zo zijn dat over de ruggen van weerloze en kwetsbare mensen geld wordt verdiend, dat ook nog eens door de gemeenten wordt verstrekt", zei hij toen. 

Maatwerk ontkent

Directeur Brian Madho van Maatwerk ontkent dat er sprake is van fraude. Hij verklaarde in november dat er wel 'verbeterpunten' zijn, maar noemde de beschuldigingen overdreven. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.