nieuws

Facebookactie voor snackbar 't Jagertje: 'Merendeel Westerhaar tegen verplichte verhuizing'

Snackbar 't Jagertje, op z'n vertrouwde plek
Snackbar 't Jagertje, op z'n vertrouwde plek © Google Streetview
De vele likes die de Facebookpagina 'Wij willen snackbar 't Jagertje terug' in korte tijd kreeg, is een statement richting de gemeente Twenterand, zegt oprichter Theo Mulder uit Westerhaar.
De pagina kreeg in korte tijd meer dan 1.200 likes. Vanwege een wijziging van het bestemmingsplan moet de snackbar verkassen. Dat willen eigenaren Hans en Jeanette niet, omdat ze op een nieuwe plek niet vijf dagen per week open kunnen.

Facebookpagina
De Facebookpagina is een steunbetuiging, zegt Mulder. "Het merendeel van het dorp is ertegen. Ik wilde eens zien hoeveel mensen op zo'n pagina zouden reageren. Ik heb er zelf niet eens actie voor ondernomen. Het ging zo snel, niet normaal."
De pagina wordt volgens Mulder zelfs geliket door mensen uit het dorp die er nooit eten. "Het is hier klein, echt ons kent ons. We gunnen elkaar wat."

Goed eten

Zelf eet hij er geregeld. "Als accountmanager ben ik veel onderweg, dus ik weet ook hoe het bij anderen smaakt. Het eten is er gewoon goed." Gasten zijn er vooral te spreken over het speklapje met een speciale saus, met champignons en ui. 
Mulder heeft nog geen contact gehad met de familie zelf. "Ze willen liever buiten de publiciteit blijven, want ze zijn nu bezig met de gemeente. Maar mocht het niet goed aflopen, dan is deze pagina een soort handtekeningenactie voor de gemeente."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.