nieuws

Schaatsen kunnen uit het vet: het giet oan volgende week!

Schaatsen op natuurijs
Schaatsen op natuurijs © RTV Oost
Schaatsliefhebbers verheugt u! Volgende week kan er geschaatst worden op natuurijs in Overijssel. Meteorologen van Weeronline voorspellen strenge vorst. Twente mag zelfs rekening houden met temperaturen tussen de -10 en -15 graden.
Volgende week wordt schaatsen op ondiepe natuurijsbanen en sintelbanen mogelijk. In het binnenland blijft het ook overdag vriezen en koelt het ’s nachts op grote schaal af naar waarden rond -5 graden. Vooral in Twente en de Achterhoek zijn de kansen op ijspret het grootst.
Dat voorzien meteorologen op basis van een krachtig hogedrukgebied boven het zuidoosten van het land, dat ijskoude lucht aanvoert vanuit Oost-Europa. 

In noordwesten van Overijssel minder koud

In het noordwesten van Overijssel is de kans op felle winterkou beduidend kleiner. Daar komt de temperatuur overdag waarschijnlijk een paar graden boven nul en blijft het ’s nachts bij lichte vorst.

Eerst veel wind

Voor het zover is krijgen we eerst nog te maken met winterse buien en veel wind. Daarbij zijn zware windstoten mogelijk tot 100 km/uur en kan tijdelijk stormkracht (9 Bft.) worden gemeten. Morgen is het nog zacht met maxima van 7-10 graden.

Sneeuw in het weekeinde

Vanaf donderdag wordt het koud en kan het regionaal wit worden. Er zijn computerberekeningen die in Zuid-Limburg tien centimeter sneeuw laten vallen. Vrijdag, zaterdag en zondag houdt de kans op sneeuwbuien aan. Daarna begint de 'ijstijd'.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.