nieuws

Dit jaar weer minder ingebroken rond feestdagen in Overijssel

Inbraak
Inbraak © iStock
Van kerstavond tot en met nieuwjaarsdag is er dit jaar minder vaak ingebroken in Overijssel dan vorige jaren. Het aantal inbraken daalde in dezelfde periode van 128 naar 116. Dat blijkt uit inbraakcijfers van de politie.
Het lijkt erop dat de intensievere voorlichting van de laatste jaren door de politie succes heeft, want het aantal inbraken in deze donkere dagen laat de laatste jaren een gestage daling zien. In 2013 waren het er nog 153 in deze negen dagen. Sindsdien neemt het aantal inbraken geleidelijk af. Van voor 2013 zijn geen cijfers bekend.

Blijft drukste week

Toch blijft het absoluut nodig om in deze dagen alert te zijn op het gevaar van inbrekers. De week tussen kerst en oud en nieuw is nog steeds de periode met de meeste inbraken. Daar doet de afname niets aan af.
Veel mensen zijn buiten de deur vanwege de feestdagen en vakanties en het wordt al erg vroeg donker. Als klap op de vuurpijl loopt op 31 december om twaalf uur 's nachts half Nederland naar buiten en laat het huis eventjes onbewaakt achter, terwijl de knallen en de mist van het vuurwerk een perfecte dekking bieden aan een snelle inbreker.

Inbraken in de kerstvakantie

Cijfers voor heel Overijssel van aantal inbraken van 24 december tot en met 1 januari

2013: 153
2014: 122
2015: 128
2016: 116

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.