nieuws

Uitvoerder en projectleider dakdrama Grolsch Veste niet langer vervolgd

Dakdrama in de Grolsch Veste (7 juli 2011)
Dakdrama in de Grolsch Veste (7 juli 2011) © ANP Foto
Het gerechtshof in Arnhem wil dat een projectleider en uitvoerder, die betrokken waren bij het instorten van het dak van de Grolsch Veste in Enschede, niet langer worden vervolgd. Gisteren meldde een woordvoerster van het hof dat een besluit over de vervolging van de twee mannen in februari zou vallen, maar het gerechtshof heeft na een besloten behandeling gisteren alsnog uitspraak gedaan.
Het dak van de Grolsch Veste in Enschede stortte in 2011 in. Daardoor kwamen twee mensen om het leven. Negen anderen raakten zwaargewond. Onderzoek naar het dakdrama heeft aangetoond dat de dragende constructie voor de tribunes niet deugde.
De twee verdachten, directeur van Goossens Te Pas Bouw in Enschede, en de toenmalige uitvoerder van het uitbreidingsproject, vonden al lange tijd dat de zaak veel te lang duurt. Zij kunnen de mogelijke vervolging psychisch niet langer aan.

Onderhandelingen

Het Openbaar Ministerie (OM) wilde naast de twee mannen ook een aantal betrokken bedrijven vervolgen. De uitkomsten van de onderhandelingen met de betrokken bedrijven had volgens het OM gevolgen voor de eventuele vervolging van de projectleider en uitvoerder, waardoor de zaken tegen de mannen werden uitgesteld.
Het gerechtshof vindt nu dat dat het OM niet duidelijk heeft kunnen maken waarom de eventuele vervolging van de twee mannen afhankelijk van het onderhandelingsproces. Als gevolg beëindigt het gerechtshof de zaken tegen de projectleider en de uitvoerder van het project. De zaken tegen de bedrijven gaan gewoon verder.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.