nieuws

Beloning voor gouden tip bedrijfsbrand Ommen

Er is een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot de oplossing van de grote brand in Ommen, vorig jaar oktober, waarbij vijf bedrijven volledig in de as werden gelegd. De enorme vuurzee aan de Veldkampweg veroorzaakte een miljoenenschade. De verzekeringsmaatschappijen vermoeden brandstichting en hebben een onderzoeksbureau in de arm genomen om de zaak op te lossen.
De gedupeerde bedrijven, onder meer Meulenbelt Motoren, zijn blij met de extra aandacht voor het oplossen van de zaak. "Er zijn volgens mij wel vermoedens in welke richting de dader gezocht moet worden maar bewijzen zijn bij de brand verwoest. We zijn afhankelijk van tips om de zaak op te lossen", zegt ondernemer Bartine Meulenbelt.

Ontsnapt aan de dood

Ze zag vorig jaar oktober niet alleen haar bedrijf in vlammen opgaan maar ontsnapte samen met haar man ook aan de dood omdat een oplettende buurman tijdig alarm sloeg. Haar woonhuis staat vlak naast het bedrijfspand dat in vlammen opging. Dankzij de inzet van de brandweer bleef het huis gespaard.
"De vijf bedrijven, waren niet meer te redden. Het ging allemaal zo snel, de brandweer kon de enorme vuurzee niet bedwingen. Het is naar mijn mening zeker weten aangestoken met behulp van vuurversnellers, dat kan niet anders", zegt de gedupeerde ondernemer.

Hoogte tipgeld onbekend

Over de hoogte van het tipgeld doen de verzekeraars geen mededelingen. Volgens onderzoeksbureau I-TEK is het geldbedrag mede afhankelijk van de bruikbaarheid van eventuele tips.
Bartine Meulenbelt hoopt in ieder geval dat de uitgeloofde beloning resulteert in de gouden tip. "De dader moet gepakt, hij heeft enorm veel schade en leed aangericht. Ik hoop dat het wat oplevert, dan kunnen wij ook weer rustig slapen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.