nieuws

651.000 euro uitgereikt in 2016 door Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel

In heel 2016 gaf de Overijsselse afdeling van het Prins Bernard Cultuurfonds 651.775 euro uit voor de ondersteuning van culturele en op natuurbehoud gerichte projecten.
In theater de Gashouder in Dedemsvaart zijn de laatste cheques van 2016 op feestelijke wijze uitgereikt. In totaal ontvingen 57 verenigingen en instellingen 148.040 euro.
Voormalig bestuurslid Jan Kristen reikte de cheques uit. Het is de tweede keer dat de cheques op een gezamenlijke bijeenkomst worden uitgereikt. Het doel van de avond is om de contacten tussen verenigingen onderling en het cultuurfonds te bevorderen.

Vlinder

Hoofd educatie Ben Coelman van de Nederlandse Reisopera presenteerde de resultaten van een project op een aantal Overijsselse basisscholen. Zij voerden het project 'Vlinder' uit op vijftien basisscholen maar hielden zoveel geld over dat ze de komende tijd nog eens zes scholen kunnen bedienen.

Harmonie en fanfare orkesten krijgen extra geld

De commissaris van de Koning Ank Bijleveld is voorzitter van het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en zij maakte bekend dat er een speciaal potje komt om harmonie- en fanfare-orkesten te ondersteunen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.