nieuws

Jan Smit vertrekt als voorzitter Heracles Almelo

Jan Smit stopt komende zomer na negentien jaar als voorzitter van Heracles Almelo.
Dat heeft hij bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie. Hij stopt per 1 juli van dit jaar.

Heracles Almelo is toe aan nieuw leiderschap

De voorzitter stelde in zijn nieuwjaarsspeech het volgende: "Heracles Almelo staat er goed op en is klaar voor de toekomst! Een goed moment voor mij om aan het einde van dit seizoen afscheid te nemen als voorzitter. Een taak die ik dan 19 jaar met veel plezier heb uitgevoerd. Heracles Almelo is toe aan nieuw leiderschap."

"Heracles zit in mijn DNA en ik zal altijd bij de club betrokken blijven. Op afstand, weest U niet bang. Op gevoel zou ik nog graag willen blijven, maar mijn verstand zegt stoppen en overdragen aan de volgende generatie."

Opvolger wordt Hans Bredewoud

"Ik was vaak naar buiten toe het gezicht van de club, historisch gegroeid in de afgelopen 18 jaar. Dat zal veranderen. Onze directie, waarin wij als bestuur alle vertrouwen hebben zal en dan met name Nico-Jan Hoogma meer naar buiten treden en de club vertegenwoordigen. Het formele voorzitterschap zal vanaf 1 juli 2017 door Hans Bredewoud worden ingevuld."
Jan Smit is bezig aan zijn 19e seizoen als voorzitter van Heracles Almelo en stopt aan het eind van dit seizoen. Onder de bezielende leiding van voorzitter Jan Smit is Heracles Almelo opgeklommen van de kelder van de Eerste Divisie naar een stabiele speler in de Eredivisie.

Hoogtepunten onder Jan Smit

De periode als voorzitter heeft vele hoogtepunten gekend. In 1999 werd het Polman Stadion in gebruik genomen, het eerste kunstgrasveld werd in 2003 aangelegd in het Polman Stadion. Op 20 mei 2005 werd Heracles Almelo kampioen van de Eerste Divisie om vanaf het seizoen 2005-2006 onafgebroken in de Eredivisie te spelen.
In deze periode werd in 2012 de bekerfinale gehaald en werd de club in 2009-2010 en 2015-2016 zesde in de Eredivisie, de hoogste klasseringen tot nu toe. In het seizoen 2015-2016 werd het compleet vernieuwde Polman Stadion in gebruik genomen. De bekroning van het seizoen 2015-2016 was het winnen van de Play Offs, waarmee een ticket voor Europees Voetbal veilig werd gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.