nieuws

Weduwe van slachtoffer dakdrama geschokt door besluit: "Wat, wat? Hoe kan dit?"

Violet Burgers verloor in 2011 haar man bij het dakdrama in de Grolsch Veste en moest vandaag via de media vernemen dat de verdachten niet worden vervolgd. "Ik was helemaal geschrokken."
"Wat, wat? Hoe kan dit?" Dat was de eerste reactie van Burgers op het besluit van het gerechtshof in Arnhem om de twee verdachten van de zaak niet langer te vervolgen. De verdachten zijn al jaren in dit proces verwikkeld.

Geen persoonlijk contact

Burgers is niet boos op de personen, maar op de handelswijze van het OM. Een dag na de uitspraak van het gerechtshof zijn zij nog steeds niet persoonlijke geïnformeerd: "We hebben niet even een mailtje of een telefoontje gekregen. Ik vind het erg dat het via de media bij mij terecht is gekomen."
Ze hecht er veel waarde aan: "Dit is nieuws waar je al jaren naartoe werkt. En dan in een keer: bam. Ze (het OM, red) hadden mij best een berichtje mogen sturen."

Geef ze de tijd

Er volgt berusting bij Burgers: "Je krijgt je mannen er niet mee terug. Het duurt allemaal wel erg lang, maar het is niet anders. Als de mensen die dit uitzoeken de tijd nodig hebben, geef ik ze die tijd."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.