nieuws

Autohandelaar Lenferink moet familie uit Beckum achterstallige rekeningen betalen

Uitspraak in de zaak Lenferink in Beckum
Uitspraak in de zaak Lenferink in Beckum © iStock
Autohandelaar Lenferink uit Almelo moet de familie Kuipers uit Beckum ruim 15.000 euro betalen aan achterstallige energierekeningen van bedrijfswagens Twente, dat is gevestigd op het terrein van de familie Kuipers.
Ook mag Lenferink niet langer camera’s richten op de woning van de familie Kuipers die naast het terrein ligt waar Bedrijfswagens Twente is gevestigd. Dat blijkt uit een uitspraak van de kort gedingrechter in Almelo.
Kuipers moet wel een satellietschotel weghalen op het terrein zodat Lenferink de bedrijfsauto’s beter kan parkeren op het terrein. Lenferink en Kuipers liggen al geruime tijd overhoop. De kern van het conflict is het eigendomsrecht van het terrein waar de bedrijfsauto’s in Beckum staan.

Al eerder problemen

De rechtbank in Assen heeft eerder bepaald dat de verkoop van het terrein van Kuipers aan Lenferink moet worden teruggedraaid. Lenferink is tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan en deze zaak loopt nog steeds.
Ondertussen maken de partijen elkaar het leven zuur. Volgens Kuipers voert Lenferink een waar schrikbewind. Lenferink ontkent dat.
Autohandelaar Lenferink is vorig jaar vaker in het nieuws geweest. De eigenaar van de zaak werd in 2016 ook gelinkt aan witwaspraktijken toen er bij een garagebedrijf een hennepplantage werd ontdekt. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.