nieuws

Borne weerlegt kritiek klagende familie Katgert over woningconflict Veldkamp

De gemeente Borne verwerpt de beschuldigingen van de familie Katgert aan de Burenweg.
In een persverklaring stelt de gemeente dat zij zich niet herkent in het door de familie opgeroepen beeld dat in een conflict over een woning op industrieterrein Veldkamp door de gemeente fout op fout is gestapeld. Borne beweert dat het relaas van de familie "op aantoonbare feiten onjuist is". 
De familie ligt al jarenlang overhoop met de gemeente. Ze willen graag uitgekocht worden omdat het industriegebied in de loop der jaren is gegroeid en de familie hiervan, en ook van het toenemende treinverkeer, overlast ondervindt.
Volgens Borne is door de rechter vastgesteld dat er geen plicht is tot aankoop of schadevergoeding. "De familie heeft een passende planschadevergoeding ontvangen", aldus Borne.

'Opkopen woning niet te verdedigen'

Borne voelt niets voor het alsnog opkopen van de woning. "Een onverplichte schadevergoeding of aankoop van de woning vanuit gemeenschapsgeld is in de ogen van het gemeentebestuur niet verdedigbaar."
De familie meldde gisteren dat zij een miljoenenclaim heeft neergelegd bij de gemeente omdat uit documenten die via de Wet Openbaarheid van Bestuur naar buiten zijn gekomen, zou blijken dat Borne nooit een bouwvergunning voor de woning had mogen afgeven omdat deze te dicht bij het spoor staat.

Juristen familie Katgert: 'Borne misleidt publieke opinie'

De juristen van de familie Katgert hebben naar aanleiding van de uitlatingen van burgemeester Welten een persverklaring opgesteld. De juristen beweren gezien te hebben dat de familie jarenlang door de gemeente is misleid en onjuist is geïnformeerd. Door de uitlatingen van de burgemeester en het persbericht wordt - volgens de juristen- de publieke opinie misleid.
Borne beweert onder meer dat de rechter heeft vastgesteld dat er geen plicht tot aankoop of schadevergoeding is. De juristen stellen dat er een cassatie-procedure bij de Hoge Raad loopt en dat er nog geen definitief oordeel van de rechter is over de plicht tot aankoop of schadevergoeding. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.