nieuws

Moeder koolmonoxideslachtoffer draagt portret snikkend rechtbank binnen; "Dit was mijn zoon"

Met de ingelijste kleurenfoto van haar overleden zoon Glenn Laparre uit Deventer in haar handen houdt Ingrid van Beeten haar verhaal in de Zwolse rechtbank.
"Het doet heel veel pijn dat hij nooit meer bij mij zal zijn", houdt ze de rechters voor. En de vriendin van het 28-jarige slachtoffer, ternauwernood aan de dood ontsnapt, vult even later aan: "Waarom moest hij dood om zoiets stoms als een kapotte geiser."

Vrijspraak

De ondeugdelijke geiser aan de Koningin Julianastraat in Deventer werd geïnstalleerd door een 45-jarige Raaltenaar. Hij Openbaar Ministerie eiste vandaag 180 uur werkstraf tegen hem. De verhuurder van het pand moet volgens het OM vrijspraak krijgen.
"Maar die strafeis staat niet in verhouding tot de dood van mijn kind natuurlijk", verklaart Ingrid van Beeten. "Van mij hadden ze allebei mogen hangen, dat is wel duidelijk natuurlijk."

Nooit medeleven

Met name de vrijspraak van de 47-jarige verhuurder zit haar niet lekker. "Hij schuift alles van zich af en heeft nog nooit medeleven getoond. Dat doet pijn."
Volgens het OM is de verhuurder wel onzorgvuldig geweest, maar is dat onvoldoende om hem te straffen.
Anno Huisman, advocaat van de verhuurder; "De vrijspraak is mooi, maar de verwijten zijn onterecht. Mijn cliënt is niet onzorgvuldig geweest. Op alle punten waarvan hij geen verstand heeft, heeft hij deskundigen ingeschakeld."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.