nieuws

Rechter verplicht Enschedese wegpiraat tot opname in Pieter Baan Centrum

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © Cindy Hofhuis
Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtbank in Almelo toekomt aan de strafzaak tegen een 39-jarige man uit Enschede die verdacht wordt van een poging tot doodslag op politiemensen tijdens een levensgevaarlijke achtervolging in zijn woonplaats vorig jaar. De man is op last van de rechtbank opgenomen in het Pieter Baan Centrum.
De 39-jarige Enschedeër is daar tot 10 februari dit jaar ter observatie. De gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum verwachten dat ze daarna 6 weken nodig hebben om een rapport op te stellen. 

De 39-jarige probeerde in mei vorig jaar op de Noord-Esmarkerrondweg in Enschede een politieauto van de weg te drukken. De politiemensen waren even daarvoor naar een speelplaats aan de Jacob Ruysdaelstraat gereden omdat de man daar met zijn auto klem stond. Toen ze hem wilden aanspreken ging hij er plots met hoge snelheid vandoor.

Wilde achtervolging door Enschede

Een wilde achtervolging door Enschede volgde, met snelheden van 100 kilometer in het uur. Tijdens die achtervolging raakten twee politieauto's zwaar beschadigd en na een botsing werd besloten te stoppen. De bestuurder was een bekende van de politie en hij werd uren later alsnog aangehouden. Het was niet de eerste keer dat hij wegens extreem verkeersgedrag in aanraking met justitie kwam.
De man gaf op een eerdere zitting aan dat hij niet mee wil werken aan de observatie in het Pieter Baan Centrum. Over maximaal 3 maanden gaat de zaak verder.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.