Stalling voor duizend fietsen bij NS station in Enschede in gebruik genomen

Bij het NS-station in Enschede is vanmiddag een extra stalling voor duizend fietsen in gebruik genomen. Deze is gebouwd aan de noordzijde van het station.

De fietsenstalling moet de grote drukte van fietsen rond het station verminderen. Een extra stalling is noodzakelijk omdat er behoefte is aan 2800 stalplaatsen, terwijl er nu maar 1900 fietsparkeerplaatsen zijn.

In het voorjaar is de rechtstreekse verbinding met het station gereed. De toegang tot het perron vanaf de fietsenstalling verloopt via een loopverbinding tussen twee stootblokken. Daarmee komt een eerder plan voor een spoortunnel te vervallen. Dat wordt namelijk veel te duur.

Omlopen

Mensen moeten voorlopig nog even omlopen via het voormalige perron langs het Stadskantoor. De kosten zijn begroot op 1,2 miljoen euro.  

Natuurvriendelijk dak

De stalling heeft een groene uitstraling omdat er sprake is van een natuurvriendelijk dak. Het regenwater wordt vastgehouden en het geluid wordt gedempt. De officiële opening is verricht door wethouder Van Agteren en regiodirecteur Mulder van ProRail.

Meer over dit onderwerp:
enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren