nieuws

Bonne Kuitert uit Goor benoemd tot grootmeester van broedergenootschap

Hij moet er nog even op wachten, maar halverwege 2019 is Bonne Kuitert het dan echt: grootmeester van de Europese 'Odd Fellows'. Als eerste Nederlander ooit wordt Kuitert benoemd tot grootmeester van Europa.
Odd Fellows zijn mannen en vrouwen die zich heel bewust interesseren voor de wereld om hun heen. Zij voelen zich in hun denken en handelen medeverantwoordelijk voor wat zich afspeelt in de maatschappij. De broederschap is begin 1800 in Amerika gesticht en inmiddels opereert het wereldwijd.

Geen geheimzinnige club

"Je moet het niet vergelijken met vrijmetselaars of iets dergelijks, wij werken vanuit vriendschap, liefde en waarheid. Met elkaar praat je over verschillende zaken en vorm je je een mening. Wij denken mee over maatschappelijke problemen. Er is niks geheimzinnigs aan."

Symbolen

Kuitert vertelt in Overijssel Vandaag over de broederschap. "Wij gebruiken symbolen, omdat die meer zeggen dan woorden. Bijvoorbeeld het hart in de hand, dat betekent liefde. Dat spreekt iedereen internationaal aan. Er is wel een tempel, een altaar en een bijbel, maar dat is symbolisch. Als lid bent ben je welkom op de bijeenkomsten, het is niet openbaar. Maar iedereen kan lid worden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.