nieuws

Staatsbosbeheer stopt voorlopig met particuliere bomenkap na ongeluk

Particulieren mogen voorlopig geen bomen kappen in de bossen van Staatsbosbeheer
Particulieren mogen voorlopig geen bomen kappen in de bossen van Staatsbosbeheer © RTV Oost / Rob Vorkink
Particuliere houtzagers mogen voorlopig geen bomen meer kappen in de bossen van Staatsbosbeheer. De beheerder schort in heel Nederland de contracten op, meldt RTV Drenthe.
Aanleiding is onder meer het ernstige ongeluk van vorige week in Emmen. Een boom kwam toen terecht op twee mannen die bezig waren de boom om te zagen. Een 58-jarige man uit Hengelo heeft dat niet overleefd.
"Wij doen onderzoek naar hoe de ongelukken hebben kunnen gebeuren. Hieruit moet dan blijken of onze veiligheidsvoorschriften verder aangescherpt moeten worden", zegt Jorien Bakker van Staatsbosbeheer. 
Volgens Bakker krijgen particulieren die voor particulier gebruik hout willen zagen een contact met daarin veiligheidseisen, zoals het dragen van een zaagbroek, helm en schoenen. Ook wordt een folder meegegeven met uitleg. 
"Het is echt voor de mensen thuis, voor hun eigen brandhout. We hebben vandaag brieven gestuurd en mensen worden gebeld", aldus Staatsbosbeheer. "Daar zullen wel reacties op komen. Maar we gaan het goed onderzoeken, dat vinden we belangrijk zodat er geen ongevallen meer ontstaan."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.