nieuws

Twee weken na vuurwerkbom Hengelo: raam en deur van huis nog dichtgetimmerd

De deur vernield, ramen kapot en muren in het huis zijn ontzet. Twee weken nadat bij een huis aan de Eduard Verkadestraat in Hengelo zwaar vuurwerk door de brievenbus is gegooid, is een deel van het huis nog steeds dichtgetimmerd met planken.
Twee dagen voor oud en nieuw werd de buurt opgeschrikt door een enorme knal. Om 13.00 uur werd vermoedelijk zwaar vuurwerk naar binnen gegooid. Op dat moment was de bewoonster niet thuis. Er is voor duizenden euro’s schade aangericht.

Verdachte vrijgelaten

De politie heeft dezelfde middag meteen een verdachte aangehouden, een man van 29 uit Hengelo. Door te weinig bewijs moest de politie de man dezelfde dag laten gaan.
De politie hoopt de zaak alsnog op te lossen, zegt woordvoerder Nicôle van Voorst. "Daarvoor hebben we de hulp nodig van mensen die iets hebben gehoord of gezien. Wie heeft iemand weg zien rennen? Is er iemand die over de actie gesproken heeft? Ook al is het iets kleins, het kan ons wel helpen om deze zaak op te lossen zodat de bewoonster daar weer zonder angst kan wonen."

Tips?

Tips zijn welkom bij de opsporingstiplijn van de politie: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/ 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.