nieuws

Eerste nieuwe Smoezier voor dialectdeskundige Thea Kroeze

De Smoezier
De Smoezier © c.v. De Smoezen Vroomshoop
Carnavalsvereniging De Smoezen heeft vrijdag 13 januari de nieuwe Smoezier uitgebracht. Thea Kroeze mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
Het glossy magazine van de carnavalsvereniging uit Vroomshoop verschijnt eens per jaar.

Jubileumeditie ...

De Smoezen vieren dit seizoen hun 66-jarig jubileum. Dorpsgenoot Kroeze heeft als gastredacteur van deze jubileumeditie een prachtig verhaal geschreven over Winterkraaien. De bijnaam voor de harde werkers die vanuit het veen Vroomshoop en omgeving gevormd hebben. 

Ambassadeur ...

'Kroeze is samen met de Stichting Levend Vroomshoop een trotse ambassadeur van Vroomshoop en zijn historie. Ook c.v. De Smoezen is diep geworteld in de Vroomshoopse historie. Thea legt, in de jubileumeditie van ons magazine, vol humor de naamgeving van 'de Smoes' uit. Een bevroren en bij verbranding heftig rokende, maar weinig warmte gevende, turf', aldus Kees Smelt van c.v. De Smoezen uit Vroomhoop.

Blij & vereerd ...

'In de naam Smoezen zit dus historie, zelfspot maar vooral ook humor. Een perfecte naam voor een carnavalsvereniging. Kroeze is erg begaan met Vroomshoop en met onze vereniging en wij met haar! Daarom zijn we blij en vereerd dat ze dit jaar de eerste Smoezier in ontvangst heeft genomen van Hoogheid Mark en Adjudant Richard', aldus Smelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.